Նա նշել է, որ հիպոտոնիկների խնդիրն անոթային պատերի թույլ տոնուսն է, ինչը թույլ չի տալիս պահպանել ճնշումը:
Դա հաղթահարելու համար նա խորհուրդ է տվել մեկուկես անգամ ավելացնել օգտագործվող ջրի քանակը, օրինակ, խմել ուտելուց 30 րոպե առաջ:
Օրվա առաջին կեսին ճնշումը կարելի է բարձրացնել նաև մեկ կամ երկու բաժակ սուրճի և աղի սննդի օգնությամբ:
«Այս համադրությունը կհանգեցնի նրան, որ աղը կպահպանի հեղուկը և, համապատասխանաբար, կբարձրացնի ճնշումը, իսկ կոֆեինը կխթանի արյան անոթների տոնուսը», – ասել է Ագապկինը:
Բացի այդ, ձեռքի էսպանդերի օգտագործումը կարող է կարգավորել ճնշումը: Վարժություններն անհրաժեշտ է կատարել ամեն ձեռքով 10-ական վայրկան 5-10 մոտեցմամբ: