Որոշ վաճառողներ դիմում են տարբեր հնարքների՝ գնորդներին հնացած միս տալու համար՝ ներկելով դրանք, ավելացնելով սոյայի սոուս: Նրանք այնքան շատ հնարքներ գիտեն, որ անմիջապես չես կարող տարբերակել թարմ միսը «երիտասարդացած» մսից:
Շատերը փորձում են տեսքից որոշել մսի թարմությունը, սակայն դա այդքան էլ աշխատող միջոց չէ:
Ատամի փայտիկով վերցրեք մի փոքրիկ միս՝ 1-2 սմ չափի, և դրեք այն փայլաթիթեղի վրա։
Կրակով վառեք այդ փոքրիկ մասը։
Եթե միսը բնական հոտ ունի այրվելիս, ինչպես գրիլի վրա, ապա այն որակյալ է: Եթե դրան ավելացվել են քիմիական տարրեր, մուգ հեղուկ է դուրս գալու դրա միջից, և մակերեսին կարող է փրփուր հայտնվել:
Այսպես կարողանում են ստուգել մսի թարմությունը: Ազնիվ վաճառականը միշտ էլ պատրաստ է մի փոքրիկ միս տալ գնորդին: