Աղը դրած լոլիկները երկար ժամանակ համարվում են ամենատարածված մթերքները: Դրանց օգտակարությունը պայմանավորված է հարուստ վիտամիններով և միկրոտարրերով՝ գրում է xcook.info-ն:
Լոլիկները հարուստ են կվերցետինով, որը բնական հակաբիոտիկ է և օրգանիզմում ունի հակաբորբոքային ազդեցություն:
Աղը դրած լոլիկները, սակայն, վնասակար են այն մարդկանց համար, ովքեր ունեն լյարդի, երիկամների, ստամոքսի և ստամոքսագեղձի հիվանդություններ: Այդ մթերքից պետք է հրաժարվեն նաև ստամոքսի խանգարում ունեցող մարդիկ: