50 գ կարագը խառնում ենք շաքարի փոշու հետ, լցնում ենք ձուն, լավ հարում և ավելացնում վանիլինը:
Լցնում ենք ալյուրը և համասեռ խմոր հունցում:
Յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ բարակ շերտով լցնում ենք խմորը և թխում 10 րոպե 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
200 գ կարագը խտացրած կաթի հետ լավ հարում ենք:
Խմորը հանելուն պես ծայրերը հավասարեցնում ենք և դնում քանդվող ձևամանի մեջ:
Պատրաստում ենք սուֆլեն: 150 մլ ջրի մեջ լուծում ենք ագարը և դնում մարմանդ կրակին, այնուհետև կամաց-կամաց ավելացնում ենք շաքարավազը և խառնում մինչև սպիտակ փրփուրի առաջացումը:
Ձվի սպիտակուցները լավ հարում ենք, ավելացնում կիտրոնի աղը: Հարիչի ուժգին արագությամբ հարելով ավելացնում ենք տաք ագարային զանգվածը, այնուհետև ավելացնում ենք խտացրած կաթով զանգվածը:
Սուֆլեն լցնում ենք խմորի վրա և 15 րոպեով տեղափոխում սառցարան:
Պատրաստում ենք ջնարակը: Շոկոլադն ու 45 գ կարագը միկրոալիքային վառարանում հալեցնում ենք և լավ խառնում:
Շոկոլադը զգուշությամբ լցնում ենք սուֆլեի վրա և կրկին 15 րոպեով տեղափոխում սառցախցիկ: Զգուշությամբ ձևամանը բացում ենք:
Ահա և վերջ: Վայելում ենք