Ներկայացնում ենք փակոցի հրաշալի տարբերակ, որը կուրախացնի բոլորին:
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
Պատրաստման եղանակ.
Առաջին հերթին անհրաժեշտ է ստերիլիզացնել բանկաները և լվանալ բանջարեղենը:
Յուրաքանչյուր բանկայի մեջ դնել հատիկավոր պղպեղը, դափնետերևը, սխտորի պճեղները և 2-3 կտոր սոխ:
Սերմերից ազատել բուլղարական պղպեղը: Կտրատել և դնել բանկայի մեջ:
Ծաղկակաղամբը բաժանել մանր կտորների և դնել բանկաների մեջ:
Յուրաքանչյուր բանկայի մեջ եռման ջուր լցնել և ծածկել կափարիչով: Թողնել 15 րոպե:
Այնուհետև ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, հասցնել եռման աստիճանի, ավելացնել աղն ու շաքարավազը: Խառնել՝ մինչ լուծվելը: Ավելացնել քացախը, խառնել և լցնել բանկաների մեջ: Ջուրը պիտի հասնի մինչ բանկայի եզրերը՝ ոչ պակաս:
Փակել բանկաները և շուռ տալ, ծածկել, թողնել այդ վիճակում՝ մինչ լիրաժեք սառելը: