Շոկոլադե դեսերտ, որը պատրաստելու համար ձու և կաթ պետք չի լինի:
«Խենթ կարկանդակ»
Բաղադրիչները խմորի համար՝
Բաղադրիչները գլազուրի համար՝
Պատրաստումը՝
1. Ամանի մեջ լցրու խմորի համար բոլոր փշրվող բաղադրիչները:
2. Լցրու քացախը, ջուրը և բուսական յուղը:
3. Խառնիր, խառնուրդը լցրու կարագով պատված երկմասանոց ձևամանի մեջ: Դիր մինչև 170-180 աստիճան տաքացված ջեռոցը մոտ 25-30 րոպեով:
4. Հանիր, սառեցրու և դիր ափսեի մեջ:
5. Կաթսայի մեջ լցրու 1,5 բաժակ ջուրը: Ավելացրու շաքարավազ, կակաոյի փոշի և խառնիր:
6. 1/4 բաժակ ջրի մեջ լուծիր 2 ճ/գ օսլան, բարակ շիթով լցրու կաթսայի մեջ: Դիր վառարանի վրա:
7. Հենց սկսի խտանալ, վերցրու կրակի վրայից, թող սառչի, լցրու տորթի վրա: