Ամեն օր մենք թույն ենք ուտում. ինչպե՞ս տարբերել ԳՄՕ-ով հարստացված լոլիկները բնականներից


13:43 , 13 օգոստոս, 2019

Չնայած սպառողների դժգոհություններին, բազմաթիվ կորպորացիաներ շարունակում են արտադրել և շուկաներ մատակարարել ԳՄՕ-ով (գենետիկորեն մոդիֆիկացված օրգանիզմներ)հարստացված մթերքներ:

Որոշ երկրներ, փորձելով պաշտպանվել ԳՄ մշակաբույսներից, հատուկ մակնշումներ են անում մթերքի վրա:

Հարց: Ինչո՞ւ են ստեղծվել այդ մթերքները: Բանն այն է, որ սկզբնապես այդ մթերքները նախատեսված էին Աֆրիկայի աղքատ երկրների սովյալ բնակիչնրի համար, սակայն նույն այդ երկրները մի քանի տարի առաջ արգելեցին ԳՄՕ-ով մթերքի ներկրումը:

Ինչպես պարզել մթերքում ԳՄՕ-ի առկայությունը

Ցավոք, դա կարող են պարզել միայն հատուկ լաբորատորիաները: Այդուհանդերձ, յուրաքանչյուր գնորդ պետք է իմանա, որ խանութի բոլոր արտադրանքի 40 տոկոսը գենետիկորեն մոդիֆիկացված է:

Սակայն դրանք բնականներից տարբերելը շատ հեշտ է՝ նրանք երկար են պահում թարմությունը, դրանց վրա միջատներ չեն հավաքվում, այդ մթերքները հաճախ իդեալական տեսք ունեն:

Եթե տեսնում եք կլոր և փայլուն պոմիդորներ, շրջանցեք դրանք: Բանջարեղենի և մրգերի բնական լինելու վկայությունը նրանց մի քիչ փչացած լինելն է: Բացի այդ՝ կտրելիս ԳՄՕ բանջարեղեններն ու մրգերն ընդհանրապես չեն կորցնում իրենց տեսքն ու հյութ չեն արտազատում: