Քանի որ հիմա ծիրանի իսկական սեզոնն է, և բոլորի տներում էլ այն սիրված մրգերի շարքում է, առաջարկում ենք ծիրանով մի շատ համեղ թխուկ պատրաստել, որը դուր կգա թե՛ ձեր տան անդամներին, թե՛ հյուրերին։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են՝
Պատրաստման եղանակը
1. Այս թխուկը կազմված է հիմքից և լցոնից, որ լցվում է ծիրանների վրա։ Սկզբի համար պետք է պատրաստել թխուկի հիմքը։ Դրա համար հալեցրեք կարագը, ավելացրեք մեկ բաժակ շաքարավազը, ձուն և 100 գրամ թթվասերը։
2. Լավ խառնեք բաղադրիչները, ավելացրեք երկու բաժակ ալյուրը, փխրեցուցիչն ու վանիլինը։ Մեկ ժամով խմորը դրեք սառնարանը։
3. Լվացեք և չորացրեք ծիրանները, երկու կես արեք։
4. Վրայի լցոնը պատրաստելու համար խառնեք կես բաժակ շաքարավազը, մեկ ձուն, թթվասերի և ալյուրի մնացած մասը։
5. Ձևամանի տակ կարագ քսեք, լցրեք խմորը, վրան շարեք ծիրանները՝ ներսի մասը դեպի ներքև և վրայից լցրեք լցոնը։
6. Թխեք մոտ մեկ ժամ՝ 200 աստիճանի տակ։
7. Այս թխուկն արտակարգ համեղ է, թխեք և կհամոզվեք։ Բարի ախորժակ։