Տնային պայմաններում պատրաստված ձմերուկով պաղպաղակը յուրահատուկ համ ունեցող հաճույք է ամառային այս շոգ օրերին:
Այսպիսով՝ 7-8 բաժին պաղպաղակ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է 150 գ ձմերուկի միջուկ (իհարկե, առանց կորիզների), 130-150 գ յուղալի սերուցք, 2-3 ճաշի գդալ շաքարի փոշի:
Սերուցքը հարկավոր է հարել և խառնել շաքարի փոշին:
Հաջորդիվ ձմերուկի միջուկը բլենդերի օգնությամբ պետք է հարել, ինչից հետո ստացված երկու զանգվածներն անհրաժեշտ է միասին խառնել և միատարր զանգված ստանալ:
Վերջում խառնուրդը պետք է լցնել պաղպաղակների հատուկ կաղապարների մեջ և սառեցնել: