Ցանկանո՞ւմ եք այնպիսի ուտեստ պատրաստել, որ թե՛ երեխաները հաճույքով ուտեն, թե՛ մեծերը։ Դե ուրեմն՝ կարտոֆիլային տորթն ապուխտի և պանրի միջուկով հենց այն է, ինչ դուք փնտրում էիք։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակը
1. Մաքրեք կարտոֆիլը, կտրատեք բարակ կլորակներով (0,5սմ)։
2. Կարտոֆիլը դրեք ջեռոցի տապակի վրա, վրան ձիթայուղ լցրեք, աղ և պղպեղ արեք և դրեք 180°С տաքացված ջեռոցը՝ 10 րոպեով։
3. Հարեք ձվերը, ավելացրեք կաթն ու սերուցքը, աղ, պղպեղ և մշկընկույզ ավելացրեք։
4. Կարտոֆիլը տապակի միջից տեղափոխեք կլոր տարայի մեջ, հատակին և պատերին շարեք։ Վրայից ապուխտի բարակ շերտեր դրեք և քերած պանիր լցրեք։ Այսպես շարունակեք դասավորել մթերքները։ Պանիրը պետք է վերջին շերտը լինի։
5. Կարտոֆիլային տորթի վրա լցրեք ձվակաթնային խառնուրդը։ Վրայից դրեք նախօրոք մի կողմ դրված կարտոֆիլի կլորակները։ Եփեք ջեռոցում 40 րոպե 180 աստիճանի տակ։ Այնուհետև ձևամանի պատերը բացեք և ևս տասը րոպեով դրեք ջեռոցը, մինչև կարտոֆիլը ոսկեգույն-շագանակագույն կդառնա։
6. Վրայից մանրացված կանաչի լցրեք և մատուցեք։