Տորթի բազմաթիվ բաղադրատոմսերի մեջ շահեկանորեն առանձնանում են նրանք, որոնք թխելու կարիք չունեն։ Այսօր առաջարկում ենք միասին պատրաստել սպիտակ շոկոլադով և ելակով շատ համեղ տորթ։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակը
1. Թխվածքաբլիթը մանր փշուրների վերածեք, ավելացրեք հալեցրած կարագը, լավ խառնեք։ Զանգվածը լցրեք առանձնացող ձևամանի մեջ, մատներով հարթեցրեք զանգվածը՝ կողքերի մասը բարձր թողնելով, և 15 րոպեով դրեք սառնարանը։
2. Սառեցված կամ թարմ հատապտուղները շաքարի հետ եռացրեք երկու րոպե։
3. Թասի մեջ խառնեք ջուրն ու օսլան և լցրեք ելակի խառնուրդի վրա, լավ խառնեք։ Եփեք երկու րոպե, հանեք կրակից և սառեցրեք։ Սառած ելակի միջուկը լցրեք ձևամանի մեջ և 20 րոպեով դրեք սառնարանը։
4. Առանձին ամանի մեջ տաքացրեք սերուցքը՝ համարյա հասցնելով եռման և ավելացրեք շոկոլադի կտորները։ Համասեռ զանգված դարձրեք և սառեցրեք։ Կրեմը լցրեք ելակային միջուկի վրա, վրայից զարդարեք նուշի փաթիլներով։ Տորթը չորս ժամով դրեք սառնարանը։