Այսօր մի անկրկնելի համեղ տորթ ենք առաջարկում. տորթ «Կապուչինո», որի պատրաստման համար ընդամենը մի քիչ ժամանակ է պետք տրամադրել և հետևյալ բաղադրիչները.
Կապուչինոյի համով կրեմի համար
Սրճային կրեմի համար
Պատրաստման եղանակը
1. Սպիտակուցը հարեք չոր ու մաքուր տարայի մեջ մեկ պտղունց աղով՝ սկզբում ցածր արագության վրա․ կամաց-կամաց կարող եք արագացնել։ Հարեք մոտ 10 րոպե։
2. Այնուհետև սպիտակուցին աստիճանաբար շաքարն ավելացրեք՝ շարունակելով հարել, մինչև լավ պնդանա։
3. Կամաց-կամաց սպիտակուցին ավելացրեք դեղնուցները։ Ալյուրը մաղեք կակաոյի և փխրեցուցիչի հետ միասին և զգուշությամբ ավելացրեք սպիտակուցին։ Լավ խառնեք բահիկով։
4. Կաթը տաքացրեք (այն պետք է գոլ լինի) և բարակ շիթով ավելացրեք խմորին։ Նորից լավ խառնեք բահիկով։ Վերջում ավելացրեք բոված և մանրացված ընկույզը։
5. Տապակի վրա յուղթուղթ փռեք և լցրեք խմորը։ Թխեք 30 րոպե տաք ջեռոցում, թողեք` լավ սառչի և թելի ու սուր դանակի օգնությամբ չորս շերտի բաժանեք։
6. Սուրճը լուծեք քիչ քանակությամբ տաք ջրի մեջ։ Հարիչի օգնությամբ դեղնուցը փրփուրի վերածեք, ավելացրեք շաքարավազը, կաթը և սուրճը, լավ խառնեք և դրեք ջրային բաղնիքի վրա։
7. Անընդհատ խառնեք կրեմը, մինչև պնդանա, և սառեցրեք։ Կարագը փափկեցրեք հարիչով և ավելացրեք սառած սրճային կրեմին, միասին հարիչով լավ հարեք։
8. Կապուչինոյի համով կրեմի համար դեղնուցները լավ հարեք մինչև փրփրելը, ավելացրեք աղ, շաքար, ալյուր, լուծվող կապուչինո, օսլա և լավ խառնեք։ Վրան կաթ ավելացրեք և դրեք ջրային բաղնիքի վրա։
9. Անընդհատ խառնեք մինչև պնդանալը, հետո սառեցրեք։ Կարագը հարեք և ավելացրեք կրեմին, լավ հարեք։
10. Հավաքեք տորթը. առաջին շերտի վրա քսեք կապուչինոյի համով կրեմի կեսը, դրեք երկրորդ շերտը, վրան քսեք սուրճի համով կրեմը, երրորդի վրա՝ կապուչինոն և ծածկեք չորրորդ շերտով։
11. Տորթը զարդարեք հարած սերուցքով։