Ասիական ոճով պատրաստված հավի փափկամսի հետաքրքիր բաղադրատոմս, որը անտարբեր չի թողնի ոչ ոքի։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակը
1. Պատրաստենք մթերքները. կտրատեք փափակամիսը մեծ կտորներով, պրասի սպիտակ մասը կտրատեք կիսաշրջաններով, իսկ կանաչ մասը՝ երկար ձողերով, իսկ կոճապղպեղը քերիչով անցկացրեք։ Կոճապղպեղը պետք է շատ լինի՝ մոտ 50 գրամ։ Մանր կտրատեք սխտորը։
2. Լավ ծեծեք հավի կտորները, իսկ հետո գնդիկների վերածեք, ինչպես նկարում է ցուցադրված։ Դա միսն ավելի նուրբ կդարձնի։
3. Հետո փափկամիսը դրեք խորը թասի մեջ և 5-7 րոպե մարինացրեք քացախի մեջ, հետո հատ–հատ թաթախեք օսլայի մեջ։
4. Թավան բուսայուղով լավ տաքացրեք և հավի կտորները տապակեք շիկացած բուսայուղի մեջ։ Տապակեք ամեն մեկը 2 րոպե։
5. Հավի կտորները դրեք թղթե անձեռոցիկի վրա և պատրաստեք կոճապղպեղի սոուսը։
6. Բուսայուղի մեջ տապակեք կոճապղպեղը։ Ավելացրեք պրասն ու սխտորը և չորս րոպե տապակեք խառնելով։ Ավելացրեք սոյայի սոուսը։
7. Մեկ րոպեից տապակած հավն ավելացրեք և բոլոր բաղադրիչներն իրար հետ եփեք ևս 3-4 րոպե։