1961 թվականին Ֆրեդ Թերները, ով հետագայում դարձել է ցանցի ղեկավար, Իլինոյսի «Մակդոնալդսի» նկուղում բացել է Համբուրգերոլոգիայի համալսարան։
Այս կրթական կենտրոնը մեծ ուշադրություն է դարձնում արտադրական գործընթացների համապատասխանության, սպասարկման, որակի և ռեստորանի մաքրության վրա։ 1960-ական թվականներին «Մակդոնալդսի» բոլոր աշխատակիցները պարտադիր պետք է ունենային այս համալսարանի դիպլում։
Ըստ վիճակագրության՝ արդյունքում ավելի քան 80 հազար մարդ ստացել է համբուրգերոլոգիայի բակալավրի աստիճան։ Մեր ժամանակներում ամբողջ աշխարհով մեկ մի քանի այսպիսի համալսարաններ կան։ Նրանք ուսումնասիրում են ռեստորանային բիզնեսի վարման պայմանները և «Մակդոնալդսի» ցանցում աշխատելու առանձնահատկությունները։