Պատրաստում ենք խմորը: 22 x 22 սմ քառակուսի կամ 26 սմ տրամագծով կլոր ձևամանի մեջ յուղաթուղթ ենք դնում և ջեռոցը տաքացնում մինչև 180 աստիճան: Փափկեցրած կարագը 100 գ շաքարավազի, 1 պտղունց աղի և վանիլինի հետ այնքան ենք հարում, մինչև զանգվածը սպիտակի, ավելացնում ենք ձուն և հարում ենք, մինչև համասեռ զանգված ստանանք:
Վրան մաղում ենք փխրեցուցիչի հետ խառնած ալյուրը և զգուշորեն խառնում:
Կտրատած շոկոլադը միկրոալիքային վառարանում հալեցնում ենք, այնուհետև լցնում կարագով զանգվածի մեջ և զգուշորեն խառնում:
Ստացված զագվածը լցնում ենք ձևամանի մեջ և մակերևույթը հավասարեցնում:
Թխում ենք մոտ 8 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, այնուհետև սառեցնում:
Պատրաստում ենք կաթնաշոռային շերտը: Սուր դանակով նարինջը կեղևազատում ենք, այնուհետև նարնջի պտղամիսը հեռացնում (պտղամիսը հանելուց տակը ափսե ենք դնում, որ հյութն ամանի մեջ լցվի):
Ժելատինը սառը ջրում թրջում ենք: Նույն ջերմաստիճանի կաթնաշոռն ու մասկարպոնեն հարում ենք, ավելացնում 100 գ շաքարավազը, նարնջի հյութը (պտղամսից առաջացած հյութը) և կոնյակը: Մոտ 3 րոպե հարում ենք, մինչև շաքարավազը լուծվի, այնուհետև ավելացնում ենք նարնջի պտղամիսը և խառնում:
Եթե ժելատինն արդեն ուռել է, ապա թույլ կրակին տաքացնում ենք, մինչև լուծվի: Այնուհետև մի քանի գդալ կաթնաշոռային զանգվածից ենք լցնում, խառնում, լցնում մնացած կաթնաշոռային զանգվածը և լավ խառնում:
Թխված շերտը դնում ենք բացվող ձևամանի մեջ և ձևամանը փակում, ինչից հետո վրան լցնում ենք կաթնաշոռային զանգվածը և մակերևույթը հավասարեցնում: Տորթը գիշերը սառնարանն ենք դնում, որպեսզի ամբողջությամբ պնդանա:
Պատրաստում ենք ժելեն: Ժելեն 2 ճ/գ շաքարավազի հետ խառնում ենք: 1 բաժակ նարնջի հյութը ոչ մեծ կաթսայի մեջ ենք լցնում և անընդհատ խառնելով ավելացնում շաքարավազի հետ խառնած ժելեն: Զանգվածն անընդհատ խառնելով հասցնում ենք եռման աստիճանի և եռացնում մոտ 1 րոպե: Այնուհետև կրակից վերցնում ենք, ծածկում թաղանթով, 15 րոպե թողնում ենք, որպեսզի մի քիչ սառչի, այնուհետև լցնում ենք տորթի վրա (ժելեն շատ արագ պնդանում է):
Ահա և վերջ: