08:45 , 4 փետրվար, 2019
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- շաքարավազ - 180 գ
- ձու - 1 հատ
- կեֆիր - 1 բաժակ
- սոդա - 10 գ
- կակաոյի փոշի - 1 ճ/գ
- ալյուր - 1 բաժակ
- Կրեմի համար՝
- կարագ - 300 գ
- ձու - 2 հատ
- ձվի դեղնուց - 3 հատ
- վանիլային շաքար - 1 թ/գ
- շաքարավազ - 180 գ
- Գլազուրի համար՝
- եփած խտացրած կաթ - 200 գ
- կակաոյի փոշի - 1 ճ/գ
- շաքարավազ - 6 ճ/գ
- ջուր - 50 մլ
- կարագ - 100 գ
Պատրաստման եղանակը
Ձուն ու շաքարավազը լցնում ենք տարայի մեջ, ավելացնում ենք 1 թ/գ տաք ջուր և խառնում ենք։
Այնուհետև ավելացնում ենք կեֆիրն ու խառնում ենք։
Ավելացնում ենք սոդան ու կակաոյի փոշին և թեթևակի խառնում ենք։
Կակաոյից հետո ավելացնում ենք ալյուրն ու խառնում։
Ձևամանը պատում ենք յուղաթղթով, լցնում ենք խմորն ու 40 րոպե թխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Ջեռոցի դուռը չի թույլատրվում բացել առաջին 25 րոպեների ընթացքում, այլապես խմորը չի բարձրանա։
Պատրաստ լինելուց հետո հանում ենք ջեռոցից ու թողնում ենք, որ սառչի, ապա բաժանում ենք երկու մասի։
Կրեմը պատրաստում ենք
այս եղանակով։
Պատրաստում ենք խտացրած կաթով ջնարակը
հետևյալ բաղադրատոմսով։
Թողնում ենք, որ գլազուրը սառչի, ապա զարդարում ենք շաքարի փոշով։