Քրքումը մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտային, հակաբորբոքային, հակասնկային, հակավիուսային,հակաբակտերիալ և հակամուտացիոն որակներ ունի։
Այս հրաշք համեմունքը լի է նաև այնպիսի սննդարար նյութերով, ինչպիսիք են՝ երկաթը, ցինկը, նատրիումը, պրոտեինը, նիացինը, C, E, K վիտամինները, կալիումը, կալցիումը և այլն։ Շնորհիվ այս բաղադրիչների՝ քրքումը բուժում է առողջական մի շարք խնդիրներ։
Կանխարգելում է ուռուցքը
Ապացուցված է, որ քրքումի ակտիվ բաղադրիչներն այն դարձնում են այս հիվանդությունից պաշտպանվելու ամենահզոր միջոցներից մեկը։
Բուժում է հոդացավերը
Շնորհիվ հզոր հակաբորբոքային որակների՝ այն իդեալական է օստեոարթրիտի և ռևմատոիդային հոդացավերի բուժման համար։
Վերահսկում է դիաբետը
Քրքումը շատ լավ միջոց է դիաբետի դեմ, այն թույլ չի տալիս, որ դիաբետը զարգանա։
Իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը
Ապացուցված է, որ քրքումի օգտագործումը՝ որպես համեմունք, կարող է իջեցնել խոլեստերինի մակարդակը։
Բարձրացնում է իմունիտետը
Քրքումն իր մեջ պարունակում է լիպոպոլիսախարիդ, որը կարգավորում է օրգանիզմի իմունային համակարգը։