Այսօր սոուսներից ամենատարածվածը մայոնեզը և կետչուպն են, որոնք արդեն հոգնեցրել են: Բացի դրանից՝ կետչուպը վաղուց արդեն վնասակար մթերքների շարքին է դասվում, իսկ շոգ եղանակին կարելի է թունավորվել մայոնեզից:
Ահա սոուսների 7 բաղադրատոմս, որոնք իրենց համային առանձնահատկություններով գերազանցում են մայոնեզին և կետչուպին:
1․ Իսպանական սոուս՝ սալսա
Պատրաստման եղանակը
2․ Աղցանի սոուս
Պատրաստման եղանակը
Սոուսն ավելացնել բանջարեղենային աղցանին:
3․ Սամիթով սոուս
Պատրաստման եղանակը
4․ Սոուս ձաձիկի
Պատրաստման եղանակը
Հունաստանում առանց ձաձիկի սոուսի ոչ մի ճաշկերույթ չի անցնում:
5․ Քաղցրաթթու սոուս
Պատրաստման եղանակը
1. Ոչ մեծ տարայի մեջ եռացրած ջրով բացել եգիպտացորենի ալյուրը:
2. Մետաղե կաթսայի մեջ խառնել շաքարավազը, քացախը, տոմատի մածուկը, սոյայի սոուսը և նարնջի հյութը:
3. Եգիպտացորենի ալյուրի խառնուրդը լցնել կաթսայի մեջ և կաթսան դնել կրակին: Եռալուց հետո կաթսան վերցնել գազօջախից:
4. Սոուսը մատուցվում է տաք վիճակում: Հարմար է եփած կամ տապակած մսի հետ:
6․ Սոուս պեստո
Պատրաստման եղանակը
1. Լվանալ և չորանցել ռեհանը: Սխտորը խոշոր կտրատել:
2. Փոքրիկ քերիչով անցկացնել պարմեզան պանիրը:
3. Բոլոր բաղադրիչները հարել բլենդերով, միայն զեյթունի յուղը լցնել 1/3 մասով:
4. Սոուս պեստոյին աստիճանաբար ավելացնել մնացած զեյթունի յուղը՝ անհրաժեշտ խտությունը ստանալու համար:
7․ Պանրով սոուս
Պատրաստման եղանակը
1. Պինդ պանիրը անցկացնել քերիչով:
2. Փոքրիկ կաթսայի մեջ խառնել հալած պանիրը, բուսայուղը և սերուցքը: Խառնուրդը մարմանդ կրակի վրա տաքացնել մինչև եռման աստիճան:
3. Կրակը բարձրացնել և սոուսի մեջ լցնել պինդ պանիրը և համեմունքները: Եվս 3 րոպե եռացնել և վերցնել կրակից: