Պատրաստում ենք խմորը: Խմորիչը լուծում ենք գոլ կաթի մեջ և մի կողմ դնում: Կարագը հալեցնում ենք, լցնում կաթսայի մեջ, ավելացնում ձուն, շաքարավազը, աղն ու վանիլինը և պատառաքաղով լավ տրորում ենք: Խմորիչով կաթի մեջ 1 բաժակ ալյուր ենք մաղում, խառնում, լցնում ձվով ու շաքարավազով խառնուրդն ու խառնում:
Աստիճանաբար մեջը մաղելով մնացած ալյուրը՝ հարթ խմոր ենք հունցում:
Լցնում ենք ձիթայուղած կաթսայի մեջ, ծածկում և 1 ժամ պահում ենք տաք տեղում:
Քանի դեռ խմորը հասունանում է, պատրաստում ենք կրեմը: Դեղնուցները խառնում ենք 80 գ շաքարավազի ու վանիլինի հետ, ավելացնում օսլան ու հարում այնքան, մինչև խառնուրդը սպիտակի ու ծավալով մեծանա: Կաթը հասցնում ենք եռման ու անընդհատ հարելով բարակ շիթով լցնում խառնուրդի մեջ:
Խառնուրդը նորից լցնում ենք կաթսայի մեջ, անընդհատ խառնելով տաքացնում մինչև խտանալը: Եփած կրեմը կափարիչով ծածկում ենք և թողնում՝ հովանա:
Այդ ընթացքում լավ սառած սերուցքը 50 գ շաքարավազի հետ հարում ենք այնքան, մինչև վերածվի խիտ փրփուրի (շաքարավազը կարելի է ըստ ցանկության ավելացնել):
Լավ հովացած եփովի կրեմն ու հարած սերուցքը միացնում ենք իրար և զգուշորեն խառնում:
Հասունացած խմորը տրորում ենք: Բաժանում ենք 9 մասի, յուրաքանչյուրը ձվաձև գրտնակում և վերին եզրից փոքր-ինչ ներս լցնում մոտ 2 թ/գ կրեմ:
Խմորը վերևի ծայրից վրա ենք բերում, կրեմը ծածկում և եզրերը սեղմում ենք:
Ներքևի մասի վրա սուր դանակով շերտեր ենք կտրում (ոչ մինչև վերջ) և փաթաթում բուլկու վրա:
Ձևամանի մեջ բուլկիները շարում ենք այնպես, որ շերտիկների եզրերը հայտնվեն տակի մասում ու չբացվեն: Ծածկում ենք թաղանթով ու թողնում 10 րոպե: Ջեռոցը 180 աստիճան տաքացնում ենք, բուլկիների վրա հարած ձու քսում և թխում մինչև ոսկեգույն դառնալը:
Թխված բուլկիները շարում ենք ցանցի վրա ու վրան շաքարի փոշի ցանում: