Հավով ուտեստ, որը նորություն կլինի ձեր կերակրացանկում


08:44 , 8 հունվար, 2019

Բաղադրիչներ

  • հավի փափկամիս - 500 գ
  • դդմիկ ցուկինի տեսակի - 700 գ
  • հեղուկ թթվասեր - 200 գ
  • սխտոր - 1 պճեղ
  • կարրիի փոշի - 1 ճ/գ
  • բուսայուղ - 2 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

Նախապատրաստում ենք բոլոր մթերքները: Հավի փափկամիսը խորանարդաձև կտրտում ենք:                                             karriov-ev-tsukiniov-hav-2
Դդմիկը կեղևահանում ենք և քերում խոշոր ատամնավոր քերիչով:                                                karriov-ev-tsukiniov-hav-3
Բուսայուղը տաքացնում ենք և փափկամիսը տապակում 3-5 րոպե՝ մինչև ոսկեգույն կեղևի ի հայտ գալը: Սխտորը մաքրում ենք ու դանակի հարթ ծայրով ճզմում կամ մանր կտրտում: Ավելացնում ենք հավի մսին ու 1 րոպե տապակում: Ավելացնում ենք կարրի փոշին:                                          karriov-ev-tsukiniov-hav-4
Բոլորը լավ խառնում ենք և ավելացնում քերած բանջարեղենը: karriov-ev-tsukiniov-hav-5karriov-ev-tsukiniov-hav-6
Տապակի մեջ ենք լցնում թթվասերը:                        karriov-ev-tsukiniov-hav-7
Ուտեստը եռման ենք հասցնում, կրակն իջեցնում մինչև միջինից ցածրի և շոգեխաշում 15 րոպե:                                    karriov-ev-tsukiniov-hav-8
Ուտեստն ավելի հարմար է մատուցել խաշած բրնձով: Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել կարմիր կծու պղպեղ:                          FINAL-TEMPLATE-604x454