19:45 , 17 դեկտեմբեր, 2018Ամանորյա ճաշացանկը տոնական օրերի ամենահաճելի և ամենահետաքրքիր բաղադրիչներից է: Այն ասացվածքը, որ ինչպես տարին սկսես, այնպես էլ այն կանցկացնես, շատ արդիական է: Ինչքան հարուստ և բազմազան լինի Ամանորի սեղանը, այնքան ավելի բարենպաստ կլինեն հաջորդ 12 ամիսները:
2019թ. Դեղին խոզի տարի է, հենց այդ պատճառով էլ խոզի միս չի կարելի դնել սեղանին: Խոզը սիրում է համեղ ուտել, ուրախանալ, այնպես որ, այս տարին պետք է դիմավորել հարուստ սեղանով և ուրախ տրամադրությամբ:
Առաջարկում ենք ամանորյա հետաքրքիր, համեղ և յուրահատուկ մի քանի բաղադրատոմս:
Նարնջով և սալորաչրով տապակած հավ
Շատ ընտանիքներում տապակած հավն ամանորյա սեղանի գլխավոր ուտեստն է: Այն շատ հեշտ է պատրաստվում և շատ համեղ է:
Բաղադրատոմս

Պատրաստման եղանակը
Աղցան «Տոնածառի խաղալիք»
Բաղադրատոմս

Պատրաստման եղանակը
Աղցանը պատրաստ է։ Այժմ պետք է զարդարել։
Ձվի սպիտակուցը քերել քերիչով, աղցանը բլրաձև դնել հարթ տարայի մեջ, պատել մայոնեզով, վրան լցնել սպիտակուցը, շերտերով լցնել նուռը: Կարելի է դնել նաև փոքրիկ ժապավեն:
Աղցան «Ձմեռ պապ»՝ լոլիկով, պանրով և սխտորով
Բաղադրատոմս

Պատրաստման եղանակ
1. Լոլիկների գլուխը կտրել և հանել միջուկը:

2. Պանիրը քերել, ավելացնել սխտոր, մայոնեզ և խառնել:
3. Լոլիկները լցոնել այս խառնուրդով, վերևի հատվածից կտրել եռանկյունի՝ որպես Ձմեռ պապի մորուք:
4. Կլոր պղպեղները դնել որպես աչքեր, նռերը՝ քիթ, իսկ մայոնեզից պատրաստել մորուք: Մատուցել կանաչիով զարդարված տարայով: