Կաթսայի մեջ ենք լցնում սառը ջուր և դնում միջին ուժեղության կրակի վրա։ Ավելացնում ենք 1 պտղունց աղ, սերուցքային կարագ և հասցնում եռման աստիճանի։
Եռալուն պես վերցնում ենք կրակից և ալյուր ավելացնում։
Մեկ րոպե խառնելուց հետո այսպիսի` կարտոֆիլային խյուսի նման խմոր ենք ստանում։
Ավելացնում ենք շաքարավազը, ևս 1 անգամ լավ խառնում ենք և 10 րոպե հանգիստ թողնում։
Խմորը սառելուց հետո առաջին ձուն ենք ավելացնում։
Այնքան խառնում ենք, մինչև համասեռ զանգված ստանանք։
Այնուհետև ավելացնում ենք երկրորդ ձուն և նույնպես խառնում ենք։
Այնքան ենք խառնում, որ ձուն լավ խառնվի խմորի հետվ (ինչ-որ մի պահ Ձեզ կարող է թվալ, որ ձուն չի խառնվի խմորի հետ, բայց մի նահանջեք) և ստանանք ահա այսպիսի առաձգական կրեմ-պաստա։
Եթե չունենք խոհարարական ներարկիչ, խմորը լցնում ենք պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և ծայրը կտրում։ Հունական ընկույզի չափով խմոր ենք լցնում յուղաթղթի վրա (մոտ 8-10 հատ դուրս կգա)։ Դրանք լինելու են կարապների մարմինները։
Տապակը տեղափոխում ենք 230 աստիճան տաքությամբ ջեռոցը և 20 րոպե սպասում, մինչև խմորը վարդագույն երանգ ստանա։
Այդ ընթացքում զբաղվենք կարապի վզիկներով։ Խմորը լցնում ենք տոպրակների մեջ, ծայրը կտրում ենք և տապակի վրա S-աձև պատկերներ գծում։ Գլխի հատվածում ավելի շատ ենք խմոր լցնում։
Տեղափոխում ենք ջեռոց և թխում 10-12 րոպե։
Կարապի վզիկներն արդեն վարդագույն երանգ են ստացել և այսպիսի տեսք ունեն։
Թողնում ենք՝ սառչեն։ Ավելի լավ կլինի 30-40 րոպեով տապակը թողնենք դեռևս տաք, բայց անջատած ջեռոցում (ցանկալի է ջեռոցի դուռը բաց թողնել)։
Սառելուց հետո անցնում ենք մոնտաժային աշխատանքներին. կտրում ենք կարապի մարմնի վերևի հատվածը։
Կտրված հատվածը երկու մասի ենք բաժանում։ Դրանք լինելու են մեր կարապների թևերը։
Միջուկ. տաք սերուցքը լցնում ենք կտրտած շոկոլադի վրա և խառնում։
120 գ շոկոլադի հաշվարկով 120 գ յուղոտ սերուցք։ Խառնելուց հետո ստանում ենք թանձր շոկոլադե ջնարակ։
Այժմ շոկոլադե ջնարակը լցնում ենք կարապի մարմնի մեջ` կիսով չափ ծածկելով այն։
Մնացած ազատ տարածությունը լցնում ենք շաքարավազի և վանիլինի հետ հարած սերուցքով։
Այնուհետև տեղադրում ենք կարապի թևերը…
Ապա տեղադրում ենք գլուխը։ Պետք է գլուխը զգուշորեն տեղադրենք, որպեսզի չկոտրվի։
Մատուցելուց 3-4 ժամ առաջ վրան շաքարի փոշի ենք լցնում և դնում սառնարանը։ Դա կդարձնի մեր կարապներին ավելի համեղ գեղեցիկ և նուրբ: