Իտալական խոհանոցի նրբագույն շոկոլադե տորթ «Օրեո»
08:40 , 29 նոյեմբեր, 2018
Բաղադրամասեր
- Խմորի համար՝
- ձու - 2 հատ,
- շաքարավազ - 250 գ,
- ալյուր - 200 գ,
- կաթ - 150 մլ,
- կարագ - 100 գ,
- ջուր - 200 մլ,
- կակաոյի փոշի - 50 գ,
- սոդա - 2 թ/գ,
- փխրեցուցիչ - 2 թ/գ,
- Կրեմի համար՝
- կարագ - 200 գ,
- շաքարի փոշի - 150 գ,
- սերուցքային պանիր - 500 գ,
- թխվածքաբլիթ - 6-7 հատ
Պատրաստման եղանակը
- Ալյուրը (100 գ), սոդան (1 թ/գ), փխրեցուցիչն (1 թ/գ) ու կակաոյի փոշին (30 գ) անցկացնում ենք մաղով, այնուհետև ավելացնում ենք 120 գ շաքարավազն ու խառնում։
- Ավելացնում ենք 1 ձու, կաթի կեսը, ապա հարում ենք հարիչով, սակայն շատ ցածր արագությամբ՝ վերածելով միասեռ զանգվածի։
- Ստացված զանգվածին ավելացնում ենք 100 մլ եռացրած ջուրը, ապա խառնում ենք ու լցնում յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ։ Եփում ենք 35 րոպե 175 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
- Նույն ձևով ու չափաբաժնով պատրաստում ենք տորթի երկրորդ խմորաշերտը։
- Պատրաստ լինելուց հետո երկու խմորաշերտերն էլ իրենց հերթին բաժանում ենք երկու մասի՝ ստանալով 4 շերտ։
- Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար անհրաժեշտ փափկած կարագն ու շաքարի փոշին հարում ենք այնքան, մինչև ստացվի սպիտակ ու պինդ զանգված։
- Այնուհետև կամաց-կամաց ավելացնում ենք լավ սառած սերուցքային պանիրը և շարունակում ենք հարել։ Կրեմի ¼ մասն առանձնացնում ենք, իսկ մյուս մասին ավելացնում ենք մանրացրած թխվածքաբլիթներն ու խառնում ենք։
- Բոլոր խմորաշերտերը պատում ենք կրեմով, սակայն վերին շերտն ու կողային հատվածները պատում ենք առանձնացրած կրեմով։
- Տորթը զարդարում ենք մնացած կրեմով ու թխվածքաբլիթներով։