Առողջ ապրելակերպի վերաբերյալ թեմանները միշտ էլ ակտուալ են եղել, և դրա շուրջ պտտվում են մի շարք միֆեր և հակասական կարծիքներ։ Այստեղ մենք կանդրադառնանք մի քանի միֆերի և կփորձենք պարզաբանել դրանք։
Նորմայից ավել օգտագործված կիլոկալորիաները վերածվում են ճարպի։ Եւ կարևոր չէ՝ դրանք սպիտակուցներ են, թե ճարպեր։
Սպիտակուցները լինում են բուսական և կենդանական։ Կենդանականի մեջ շատ են ամինաթթուները, այդ իսկ պատճառով էլ նախընտրությունը պետք է տրվի դրանց։ Բուսակերները կարծում են, որ մսի մեջ ավելի քիչ են օգտակար նյութերը, այդ իսկ պատճառով էլ կարծում են, որ պետք է ավելի շատ բուսական ճարպեր օգտագործել։ Բժիշկները կարծում են, որ սննդի մեջ երկուսն էլ պետք է լինեն, բայց ավելի շատ պետք է օգտագործել բուսական սնունդ։
Մկանների աճի համար խորհուրդ է տրվում սպիտակուցներ, ճարպեր և ածխաջուր՝ հավասար չափաքանակով։
Նորեկներին խորհուրդ է տրվում կիլոկալորիաների աստիճանաբար նվազեցում։
Յուրաքանչյուր մարդ իր դիետան անհատականորեն պետք է ընտրի։ Այն կապված է քաշի, հասակի, ակտիվության և առողջական վիճակի հետ։
Բազմազան պեք է լինեն վիտամինները, հանքանյութերը և այլ օգտակար նյութերը։ Մեծ քանակությամբ բաղադրատոմսեր հորինելն այդքան էլ կարևոր չէ, կարևոր է, որ սնունդը չհոգնեցնի։
Իրականում նրա մեջ այդքան էլ շատ չէ օմեգա 3-ը։ Կտավատի յուղն ավելի օգտակար է։