Սկզբում պատրաստում ենք բեզեն: Սպիտակուցները մի պտղունց աղով հարում ենք այնքան, մինչև լավ փրփրեն: Քիչ-քիչ ավելացնում ենք շաքարավազը: Գետնանուշը բովում ենք, մաքրում և մանրացնում: Ավելացնում ենք սպիտակուցին, թիակի վերևից ներք շարժումներով զգուշորեն խառնում ու դնում մի կողմ:
Տապակի մեջ յուղաթուղթ ենք փռում և բեզեն շրջանաձև լցնում թղթի վրա: Շրջանի տրամագիծը պատրաստվելիք տորթից ավելի փոքր պետք է լինի, քանի որ զանգվածը թխելիս տարածվելու է: Տապակը 1.5 ժամով դնում ենք նախապես 150 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:
Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Ալյուրն ու կակաոն մաղում ենք, ավելացնում աղը, շաքարավազն ու փխրեցուցիչը և խառնում:
Ավելացնում ենք կաթը, կարագն ու ձուն և լավ խառնում ենք:
Լցնում ենք եռման ջուրն ու խնամքով խառնում:
Ձևամանի տակ յուղաթուղթ ենք փռում, լցնում խմորը և 40 րոպեով դնում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ:
Քանի դեռ բիսկվիթը թխվում է, պատրաստում ենք կրեմը: Ձվերն ու դեղնուցները կաթսայի մեջ խառնում ենք:
Կաթը հասցնում ենք եռման և ավելացնում շաքարավազը:
Հարած դեղնուցները բարակ շիթով լցնում ենք կաթի մեջ՝ անընդհատ խառնելով:
Զանգվածը հասցնում ենք եռման: Ստացվում է թեթևակի դոնդողանման զանգված: Ի դեպ, այս զանգվածը կարելի է փոխարինել նաև խտացրած կաթով: Սենյակային ջերմաստիճանում փափկացրած կարագը հարում ենք, ավելացնում կոնյակն ու լավ խառնում:
Հարած կարագին ավելացնում ենք կաթնային խառնուրդը կամ խտացրած կաթը: Հարում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանալը: Ստացվում է խիտ ու փոքր-ինչ թեթև կրեմ: Հարում ենք 5-10 րոպե: Մի քիչ կրեմ վերցնում ենք ու պահում տորթը ձևավորելու համար:
Շոկոլադային բիսկվիթը բաժանում ենք երկու մասի և կրեմի մեկ երրորդը լցնում ենք շերտի վրա ու հավասարաչափ տարածում:
Վրան դնում ենք ընկուզային բեզեով շերտը և նորից կրեմ քսում:
Դնում ենք շոկոլադային բիսկվիթի երկրորդ կեսը, վրայից ու կողքերից կրեմով պատում: Դնում ենք սառնարանն ու թողնում ողջ գիշեր:
Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք: Ավելացնում ենք 30 գ կարագը և լավ սառեցնում:
Մնացած կրեմը խառնում ենք հալեցրած շոկոլադի հետ:
Տորթի կողքերին բեզեի փշրանքներ ենք լցնում, իսկ վրան շոկոլադե կրեմով պատկերներ անում:
Ահա և վերջ: