Պատրաստում ենք համեղ մրջնաբույն


11:44 , 27 հոկտեմբեր, 2018

Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Պատրաստման եղանակը

Ձուն հարիր 1 բաժակ շաքարավազի հետ, ավելացրու կարագ, սոդա և այնքան ալյուր, որ ստացվի պինդ խմոր:

Խմորը բաժանիր 2 կամ 3 գնդի և դիր սառցախցիկի մեջ:

Սառչելուց հետո խմորի գնդերը անցկացրու քերիչով՝ թաթախելով ալյուրի մեջ ու թխիր 180°C ջեռոցում այնքան, մինչև վարդագունի:

Հարկավոր է մաղել թխված շերտերը՝ ավելորդ ալյուրը մաքրելու համար:

Կրեմ

200 գ կարագը լավ հարիր, ապա գդալ-գդալ ավելացրու մեկ տուփ եփած խտացրած կաթն ու մեղրը:

Խառնիր կրեմը և խմորը ու ձևավորիր խորանարդիկներ։