Սոխն ու սխտորը մանր կտրատում ենք, գազարն ու պղպեղը՝ ձողաձև, իսկ սնկերը՝ լայնակի: Տապակի մեջ լցնում ենք 2 ճ/գդ բուսակայուղը և միջին ուժգնության կրակին տաքացնում: Լցնում ենք սոխն ու գազարը և 4-5 րոպե տապակում: Ավելացնում ենք պղպեղն ու խառնելով տապակում ևս 3-4 րոպե:
Ավելացնում ենք սխտորը, կանաչեղենը, ոլոռն ու սունկը: Խառնելով տապակում ենք ևս 2-3 րոպե: Համեմում ենք աղով ու պղպեղով՝ ըստ ճաշակի:
Պատրաստ է, բարի ախորժակ:
Ի դեպ, բանջարեղենային սոթե կարելի է մատուցել թե՛ որպես խավարտ, թե՛ որպես առանձին կերակուր