10:36 , 13 հոկտեմբեր, 2018
Բաղադրիչներ
- սոխ - 1 գլուխ
- գազար - 2 հատ միջին չափսի
- տաքդեղ - 1 հատ
- սունկ շամպինիոն - 300 գ
- ոլոռ - 150 գ (կանաչ, սառեցրած)
- սխտոր - 2-3 պճեղ
- կանաչի - 1 թ/գդ (չորացրած)
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Սոխն ու սխտորը մանր կտրատում ենք, գազարն ու պղպեղը՝ ձողաձև, իսկ սնկերը՝ լայնակի: Տապակի մեջ լցնում ենք 2 ճ/գ բուսայուղը և միջին ուժգնության կրակին տաքացնում: Լցնում ենք սոխն ու գազարը և 4-5 րոպե տապակում: Ավելացնում ենք պղպեղն ու խառնելով տապակում ևս 3-4 րոպե:
Ավելացնում ենք սխտորը, կանաչեղենը, ոլոռն ու սունկը: Խառնելով տապակում ենք ևս 2-3 րոպե: Համեմում ենք աղով ու պղպեղով՝ ըստ ճաշակի:
Պատրաստ է, բարի ախորժակ:
Ի դեպ, բանջարեղենային սոթեն կարելի է մատուցել թե՛ որպես խավարտ, թե՛ որպես առանձին կերակուր։