09:10 , 3 հոկտեմբեր, 2018
Բաղադրիչներ
- կարագ - 227 գ
- շաքարի փոշի - 1/2 բաժակ
- վանիլին - 10 գ
- ալյուր - 1,5 բաժակ
- օսլա (крахмал) - 1/3 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
Կարագը լցնում ենք ամանի մեջ, ավելացնում շաքարի փոշին և հարիչով մեծ արագությամբ հարում ենք, որպեսզի ստանանք փքուն զանգված: Ավելացնում ենք վանիլինը, լցնում օսլան ու կես բաժակ ալյուրը և լավ հարում ենք:
Լցնում ենք մնացած ալյուրն ու խառնում մինչև համասեռ դառնալը: Սկզբում խառնում ենք գդալով, հետո՝ ձեռքով:
Ահա այսպիսի փափուկ խմոր է ստացվում:
Տապակի մեջ յուղաթուղթ ենք փռում: Խմորը լցնում ենք խոհարարական պարկի մեջ և դնում աստղիկ գլխադիրը: Խմորը ճզմում ենք տապակի վրա՝ միմյանցից 2 սմ հեռավորության վրա:
Ջեռոցը տաքացնում ենք 180 աստիճան ու թխում 20-25 րոպե, մինչև եզրերը սկսեն կարմրել: Ստացվում է 20-30 հատ թխվածքաբլիթ:
Հովացնում ենք ու մատուցում:
Ձեր երեկոն ավելի ջերմ կլինի, եթե երեկոյան թեյի, կաթի կամ կակաոյի հետ սեղանին փխրուն թխվածքաբլիթ ունենաք։