12:23 , 13 սեպտեմբեր, 2018թուզ - 1 կգ,
շաքարավազ - 1 կգ,
ջուր - 1 բաժակ

Վերցնել թզի դեղին տեսակը, լավ լվանալ, կտրել կոթունները և պատառաքաղով երկու կողմից ծակել:
Ընդհանուր հյութի վրա ավելացնել կես բաժակ ավել ջուր:
Հեռացնել հյութը և հովացնել, թողնել՝ սառչի, լցնել թուզը հյութի մեջ, բայց դնել շատ մարմանդ կրակի վրա:
Եփելու ընթացքում անընդհատ խառնեք և հետևեք պատրաստման ընթացքին:
Եփել կես ժամ, նորից հովացնել, նորից եփել, նորից հովացնել:
Հովանալուց հետո մի հատ էլ եփել ու ստուգել, եթե հյութն արդեն քաշվել է թզի մեջ, վերցնել կրակից և լավ սառեցնել: Սառելուց հետո լցնել բանկաները: