Սառը կարագը խորանարդաձև կտրատում ենք, հարիչով կամ խոհանոցային կոմբայնում հարում: Ավելացնում ենք շաքարավազն ու վանիլինը: Առանձին կաթսայի մեջ թեթևակի հարում ենք մեկ ձուն ու մեկ դեղնուցը և քիչ-քիչ լցնում կարագի վրա: Սոդան քացախով մարում ենք ու լցնում խմորի մեջ: Ալյուրը մաղում ենք և աղի հետ ավելացնում խմորին:
Խմոր ենք հունցում և մի քիչ սառեցնում սառնարանում:
Սառած խմորը կիսում ենք երկու մասի: Եթե ջեռոցի տապակը մեծ է, կարելի է և չկիսել:
Խմորը 8 մմ հաստությամբ գրտնակում ենք, որպեսզի թխվելիս լավ բարձրանա:
Փաթաթում ենք գրտնակի վրա:
Փռում ենք յուղաթղթով ծածկված տապակի մեջ:
Թխում ենք 240 աստիճանում 8-15 րոպե, մինչև որ թեթևակի կարմրի: Երկար թխել պետք չէ, քանի որ թխվածքը չոր կստացվի: Նույն կերպ թխում ենք խմորի մյուս կեսը:
Թխված շերտերը հավասարեցնում ենք: Ավելորդ մասերը պահում ենք, որպեսզի փշրանք դարձնենք: Առաջին շերտի վրա քսում ենք ջեմի կեսը:
Ծածկում ենք երկրորդ շերտով: Քանի որ շերտերը շատ նուրբ ու կոտրվող են, կարելի է ջեմ քսելիս հավասարեցնել:
Վրան քսում ենք ջեմի մյուս կեսը:
Ամենավերջում ցանում ենք փշրանքները:
Նախքան կտրելը ցանկալի է թողնել մի քանի ժամ, որպեսզի շերտերը փափկեն:
Ահա և վերջ:
Վայելում ենք: