Դեղձը լվանում ենք, կիսալուսնաձև կտրատում ու լցնում ենք էմալե կաթսայի մեջ։
Ավելացնում ենք շաքարավազը։
Դեղձը 1-6 ժամ դնում ենք տաք տեղում, որպեսզի հյութը դուրս գա։
Կաթսան դնում ենք կրակի վրա, հասցնում ենք եռման աստիճանի, որից հետո ևս 5 րոպե եփում ենք։ Առաջացած փրփուրը հեռացնում ենք։
Մուրաբան հանում ենք կրակի վրայից ու թողնում ենք, որ սառչի։ 5-10 ժամ անց դեղձի կտորները պնդանում են։ Դրանք հանում ենք կաթսայից, իսկ օշարակը 5-15 րոպե եփում ենք։ Այնուհետև ավելացնում ենք կիտրոնի հյութն ու ևս 15 րոպե եփում։
Դեղձի կտորները կրկին լցնում ենք օշարակի մեջ, հասցնում ենք եռման աստիճանի ու ևս 10 րոպե եփում ենք։
Ստացված մուրաբան լցնում ենք ստերիլիզացված բանկաների մեջ։
Բանկաներն ամուր փակում ենք կափարիչով ու թողնում ենք, որ սառչեն։