Life.panorama.am-ը գրում է.
Գիտնականների խումբը, Իսպանիայի Գրանադա քաղաքի համալսարանի ղեկավարությամբ, պարզել է, որ սննդակարգում արևածաղկի բուսական յուղի ու ձկան յուղի երկարաժակկետ օգտագործումը կարող է հանգեցնել լյարդի բորբոքային պրոցեսի:
Հետազոտողները հանգել են եզրակացության, որ արևածաղկի բուսական յուղն ու ձկան յուղը կարող են առաջացնել ոչ ալկոհոլային ստեատոհեպատիտ՝ ճարպային դեգեներացիայի ֆոնի վրա լյարդի բորբոքում:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ