Դիետոլոգները պնդում են, որ սմբուկը ամենաօգտակար բանջարեղենն է կանանց համար:
Բժիշկների հավաստիացմամբ՝ սմբուկը ոչ միայն օժտված է բացառիկ համային հատկություններով, այլև ունի բազմաթիվ բուժիչ հատկություններ: Այդ բանջարեղենը սպիտակուցների քանակով համեմատելի է մսի հետ:
Գիտնականները թվարկում են սմբուկի օգտակար հատկությունները. այն հզոր հակաօքսիդանտ է, կանխում է կրծքագեղձի քաղցկեղը, պաշտպանում է ուղեղը, պարունակում է քիչ ածխաջրեր և ճարպեր, օգնում է նիհարելուն, նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակն արյան մեջ և իջեցնում է արյան ճնշումը: