Ստորև ներկայացնում ենք թուրմի պատրաստման եղանակը։
Վերցնել 5 ճ/գ սոճու մանրացված ասեղնատերև ճյուղեր (хвоя сосны), 2 ճ/գ մասուր և 2 ճ/գ սոխի կճեպ։ Վրան լցնել 1լ սառը ջուր, եռացնել, ապա կրակը ցածրացնել և փակ վիճակում եփել 10 րոպե։
Թողնել սառչի և քամել։ Կարելի է թուրմին մի քիչ ջուր ավելացնել։
Սա պետք է խմել 2 օրում։
Բուժման կուրսը 4 ամիս է։
Փոփոխություն կզգաք արդեն 5 օրից. կանցնեն գլխացավերը, իսկ 1 ամսից աստիճանաբար կհրաժարվեք ճնշում իջեցնող պրեպարատներից։
Այս թուրմն ունի նաև աղիներն ու լյարդը մաքրող, իմունիտետն ամրապնդող, հակագրիպային պրոֆիլակտիկային նպաստող, ինչպես նաև միզամուղ հատկություն։
Կօգնի նաև լնդերի արնահոսության դեպքում։