Որ մթերքներն են կանխում կաթվածի հավանականությունը


17:20 , 30 հուլիս, 2018

Ամերիկացի գիտնականները հետաքրքիր եզրակացության են եկել:

Նրանց կարծիքով՝ սերուցքային կարագը, պանիրը և յոգուրտը չեն ավելացնում սրտի հիվանդության զարգացման վտանգը, ավելին, այդ մթերքները նույնիսկ կարող են կանխել կաթվածը՝ գրում է telegraf.com-ը:

Գիտնականները հաստատում են, որ թեպետ այդ մթերքները ճարպ են պարունակում, սակայն 42 տոկոսով նվազեցնում են կաթվածի հավանականությունը: Այնուամենայնիվ, բժիշկները խորհուրդ են տալիս օգտագործել ցածր յուղայնությամբ կաթնամթերք