Գիտնականները փորձել են սննդակարգի միջոցով պահպանել այդ միացությունը օրգանիզմում: Սպերմիդինի բարձր խտություն կա այնպիսի մթերքների մեջ, ինչպիսիք են կաղամբը, ոլոռը, սունկը, ընկույզը, կարտոֆիլը և պանիրը:
Ավստրիացի և գերմանացի գիտնականները մի քանի տարի շարունակ մշակել են կյանքը երկարացնող սննդակարգ:
Սննդակարգի հիմքում ընկած է այն պնդումը, որ տարիքի հետ օրգանիզմը կորցնում է սպերմիդին կոչվող կարևոր քիմիական միացությունը, որը պատասխանատու է երիտասարդության պահպանման համար:
Գիտնականները փորձել են սննդակարգի միջոցով պահպանել այդ միացությունը օրգանիզմում: Սպերմիդինի բարձր խտություն կա այնպիսի մթերքների մեջ, ինչպիսիք են կաղամբը, ոլոռը, սունկը, ընկույզը, կարտոֆիլը և պանիրը: