1 չափաբաժին
2 կգ կծու կարմիր տաքդեղ
2 գլուխ սխտոր
60 գ աղացած համեմի սերմ
60 գ աղացած չաման
60 գ խոշոր աղ
Տաքդեղները սրբել խոնավ շորով և կախել թելով կամ փռել սփռոցի վրա, որպեսզի թոռոմեն, մոտավորապես 6-7 օր։ Շատ չորացնել պետք չէ։
Լավ լվանալ և չորացնել հատ-հատ չոր շորով։
Հագնել խոհանոցի համար հատուկ նախատեսված ձեռնոց և մաքրել։ Շատ կծվի սիրահարները կարող են սերմերը չհեռացնել։
Մաքրելուց հետո տաքդեղները և մաքրած սխտորը 2 անգամ աղալ մսաղացով, այնուհետև հարել բլենդերով։
Աղալուց հետո ավելացրեք համեմի սերմը, չամանը, աղը և լավ խառնել։
Տեղադրեք այդ ամենը ապակյա կամ էմալապատ տարայի մեջ։
Ծածկել սրբիչով և թողնել 5-7 օր, որպեսզի տեղի ունենա խմորում՝ ֆերմենտացիա։
Դրանից հետո լցնել ստերիլիզացված չոր բանկանների մեջ և փակել կափարիչով և պահել սառնարանում։
Ապահովության համար, որպեսզի լավ պահպանվի մինչև գարուն, կարող եք վրան հալած յուղ լցնել։