Ձվի դեղնուցն ու սպիտակուցն առանձնացնում ենք: Վերցնում ենք նուշի ալյուրը կամ պատրաստում ենք ինքնուրույն: Նուշի վրա եռման ջուր ենք լցնում, թողնում 10 րոպե, հետո դատարկում ենք, նորից եռման ջուր լցնում ու թողնում մի քանի րոպե: Այնուհետև ջուրը դատարկում ենք և նուշի կեղևները մաքրում և չորացնում տաք թավայի մեջ կամ 50 աստիճան տաքացրած ջեռոցում (10 րոպե): Այս ամենի հետո նուշը հովացնում ենք ու աղում` ընթացքում շաքարի փոշի ավելացնելով (5 վայրկյան ընդմիջումներով): Ստացվում է նուշի ալյուր, որը 2-3 անգամ մաղում ենք:
Սպիտակուցը հարում ենք այնքան, մինչև հայտնվի թեթև, ոչ խիտ փրփուր, և ավելացնում ենք 10 գ շաքարավազ:
Հարում ենք այնքան, մինչև դառնա կայուն փրփուր, ինչից հոտո էլ ավելացնում ենք ներկանյութը:
Շարունակում ենք հարել այնքան, մինչև պինդ փրփուր ստացվի, և ամանը թեքելիս չթափվի:
Սպիտակուցի մեջ երեք անգամով լցնում ենք շաքարի փոշու և նուշի ալյուրի խառնուրդը և խառնում վերևից ներքև շարժումներով:
Ահա այսպես:
Խմորը լցնում ենք խոհարարական պարկի մեջ: Տապակի մեջ իրարից 3-4 սմ հեռավորությամբ լցնում ենք 2-3 սմ տրամագծով շրջաններ: Ստացվում է մոտ 20 հատ:
Թողնում ենք սեղանին, մինչև որ խմորի երեսին կեղև առաջանա: Մատով դիպչելիս խմորը չպետք է կպչի մատին:
Ջեռոցը 140 աստիճան տաքացնում ենք: Տապակը դնում ենք ջեռոցի մեջտեղի մասում և թխում 10 րոպե:
Ջեռոցից հանում ենք, պոկում թղթից, դնում սառը մակերևույթի վրա և արագ շրջում ենք:
Մի մակարունի տակի մասին քսում ենք գետնանուշի կարագը և ծածկում մյուսով:
Ահա և վերջ:
Վայելում ենք: