Ծիրանի ջեմ. պատրաստման եղանակը, գաղտնիքներն ու նրբությունները


13:15 , 23 հունիս, 2018

Բաղադրամասեր

Ծիրանի ջեմ

Այդ նպատակով լվացած և կես մասերի բաժանած ծիրանի ամբողջ քանակության կեսը և շաքարի վերցրած բաժնի 1/4 մասը եփում են 10-15 րոպե՝ ավելացնելով մի քիչ ջուր, մինչև պտուղները փափկեն, այնուհետև լցնում մնացած շաքարն ու ծիրանը և նորից մի քիչ եփում, մինչև որ պարունակությունը սկսում է դոնդողվել: 

Բուրմունքը լավացնելու համար ջեմի մեջ գցում են մաքրած մի քանի կորիզ: Համոզվեք, որ կորիզները դառը չեն։