Պատրաստում ենք փխրուն շերտը: Սառեցրած կարագը մանր կտրատում ենք, խառնում ալյուրի, շաքարավազի ու վանիլինի հետ: Լավ տրորելով փշուրների ենք վերածում, հետո հավաքում ու գնդում: Փաթաթում ենք սննդային թաղանթի մեջ և մեկ ժամով տեղափոխում սառնարան:
Պատրաստում ենք եփովի խմորը: Շատ կարևոր է բաղադրիչների չափաքանակը խստագույնս պահպանելը, որի համար արժե օգտվել էլեկտրոնային կշեռքից: Կարագը կաթի մեջ հալեցնում ենք, խառնուրդը հասցնում եռման: Այդ ընթացքում ջեռոցը տաքացնում ենք 180 աստիճան:
Կաթը խառնում ենք ջրի հետ և եռացնում: Եռացող խառնուրդին ավելացնում ենք ալյուրը և աղը, կրակից վերցնում ենք ու թիակով արագ խառնում, որպեսզի խառնուրդը վերածվի համասեռ գնդի:
Հետո հատ-հատ ավելացնում ենք ձվերն ու տրորելով լավ խառնում, մինչև որ խմորը դառնա համասեռ ու փայլուն:
Փխրուն խմորը սառնարանից հանում ենք, թեթևակի տրորում, դնում երկու շերտ սննդային թաղանթի կամ յուղաթղթի արանքում և շատ բարակ գրտնակում (մոտ 1-2 մմ):
Տապակի մեջ յուղաթուղթ ենք փռում (ապահովության համար կարելի է նույնիսկ այն յուղել ու վրան ալյուր ցանել): Եփովի խմորը լցնում ենք հրուշակային պարկի մեջ և ձևամանի մեջ մոտ 10 սմ երկարությամբ զոլեր անում (պետք է արանքներ թողնել, քանի որ խմորը զգալիորեն մեծանալու է): Փխրուն խմորից մոտ 12 х 4 չափսի ուղղանկյուններ ենք կտրում, դրանցով ծածկում եփովի կրեմի զոլերը:
Թխում ենք 30-40 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում (էկլերները լավ բարձրանում ու վարդագույն են դառնում):
Պատրաստում ենք կրեմը: Դեղնուցները խառնում ենք 80 գ շաքարավազի ու վանիլինի հետ, ավելացնում օսլան ու հարում այնքան, մինչև խառնուրդը սպիտակի ու ծավալով մեծանա: Կաթը հասցնում ենք եռման ու անընդհատ հարելով բարակ շիթով լցնում խառնուրդի մեջ:
Խառնուրդը նորից լցնում ենք կաթսայի մեջ, անընդհատ խառնելով տաքացնում մինչև խտանալը:
Եփած կրեմը կափարիչով ծածկում ենք, թողնում հովանա: Այդ ընթացքում լավ սառած սերուցքը 50 գ շաքարավազի հետ հարում ենք այնքան, մինչև վերածվի խիտ փրփուրի (շաքարավազը կարելի է ըստ ցանկության ավելացնել):
Լավ հովացած եփովի կրեմն ու հարած սերուցքը միացնում ենք իրար և զգուշորեն խառնում: Ստացված կրեմը լցնում ենք էլկերների մեջ: Մատուցելուց առաջ էկլերների վրա շաքարի փոշի ենք ցանում: