16:40 , 10 հունիս, 2018
Պատրաստման եղանակ
- Սերուցքը, մանրացրած զեֆիրն ու կտրատած շոկոլադը լցնում ենք հրակայուն ամանի մեջ, դնում միջին ուժեղոթյան կրակին և խառնում ենք, որ բաղադրիչնրը լուծվեն (շատ տաքացնել պետք չէ):
- Կաթսան կրակից վերցնում եք, թողնում մի քիչ սառչի, այնուհետև լցնում ենք ձևամանների մեջ: Ձևամանները գիշերը սառցարանում ենք թողնում, բայց 2-3 ժամ անց պաղպաղակի մեջ փայտիկներ ենք մտցնում:
Պատրաստում ենք պիստակով զանգվածը: Պիստակների վրա եռման ջուր ենք լցնում, թողնում 3-5 րոպե, ինչից հետո հեշտությամբ մաքրում ենք: Մաքրած պիստակնրը լցնում ենք չոր տապակի մեջ և 10 րոպե չորացնում, այնուհետև բլենդերով մանրացնում, բայց ոչ շատ մանր:
- Պաղպաղակները 30 վայրկյան պահում ենք ձեռքերի մեջ, որպեսզի հեշտ դուրս գան, այնուհետև հանում բաժակներից, վրան պիստակ ցանում և ձևավորում անանուխով:
- Ահա և վերջ:
- Մնում է միայն վայելենք:
Ի դեպ, նախընտրելի է երեխաներին նման պաղպաղակ հյուրասիրեք, որպեսզի համոզված լինեք, որ հավելումներ չկան