Գիտնականները գտնում են, որ փորձը կարող է անասնաբույժ–սննդաբաններին օգնել նոր կերեր ստեղծելու գործում, որոնք միաժամանակ համեղ և կենդանիների համար օգտակար կլինեն։ Այս մասին գրում է Journal of Experimental Biology ամսագիրը։
Ամերիկացի գիտնակաները պարզել են, որ շները ճարպոտ կերակուրներ են նախընտրում, իսկ կատուները՝ ավելի քաղցր։ Ընդ որում, թե՛ շները, թե՛ կատուները սպիտակուցները կալորիաների ոչ այնքան գրավիչ աղբյուր են համարում։
Փորձերի համար կենսաբանները մի քանի տեսակի կատվի և շան կեր են պատրաստել, որոնք միևնույն համն են ունեցել, հոտն ու գույնը, սակայն տարբեր քանակությամբ սպիտակուցներ, ճարպեր և ածխաջրեր են պարունակել։
Գիտնականները գտնում են, որ փորձը կարող է անասնաբույժ–սննդաբաններին օգնել նոր կերեր ստեղծելու գործում, որոնք միաժամանակ համեղ և կենդանիների համար օգտակար կլինեն։ Այս մասին գրում է Journal of Experimental Biology ամսագիրը։