Բաղադրամասեր
500 գ ընկույզ,
500 գ մեղր,
100 գ շաքար
Պատրաստման եղանակը
Մեղրը շաքարի հետ եփել, օշարակի մեջ լցնել մանր կտրատած և թեթևակի տապակած ընկույզ և 15 րոպե եփել:
Պատրաստի կոզինախը (տաք) լցնել սառը ջրով թրջած ափսեի մեջ, հարթեցնել և սառեցնել:
Դրանից հետո ափսեն թեթևակի տաքացնել, կոզինախն ամբողջությամբ հանել միջից, այնուհետև կտրատել շեղանկյան ձևով:
Կտրատած կոզինախը դնել ափսեի մեջ:
Ընկույզի փոխարեն կարելի է նուշ օգտագործել: