Նշված բաղադրիչները նախատեսված են 20-21 սմ տրամագծով և 5 սմ բարձրությամբ ձևամանի հաշվարկով։
Ջեռոցը մինչև 170 աստիճան տաքացնում ենք։ Բոլոր չոր բաղադրիչները, շաքարավազից զատ, խառնում ենք իրար և մաղում։ Փոքր կաթսայի մեջ ենք լցնում ջուրն ու կարագը։
Սպիտակուցները դեղնուցներից առանձնացնում ենք։ Սպիտակուցները հարում ենք, մինչև փափուկ փրփուր ստանանք, այնուհետև ավելացնում ենք շաքարավազի կեսը, հարում ենք մինչև խիտ, փայլուն և չափի մեջ պինդ փրփուր ստանանք։
Դեղնուցները մնացած շաքարավազի հետ հարում ենք մինչև սպիտակ և փքուն զանգված ստանանք։ Սպիտակուցներն ու դեղնուցները զգուշորեն խառնում ենք:
Այնուհետև ավելացնում ենք չոր բաղադրիչները, խառնում ենք այնքան, մինչև գնդիկներից ազատվենք։ Այդ ընթացքում կարագն ու ջուրը դնում ենք կրակին և հասցնում եռման աստիճանի։
Կարագով զանգվածը լցնում ենք հունցած խմորի մեջ և արագորեն խառնում ենք, մինչև համասեռ զանգված ստանանք։ Խմորը լցնում ենք 20 սմ տրամագծով յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ, տեղափոխում ենք նախապես 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և թխում 15-20 րոպե (փայտիկով փորձում ենք, եթե այն չոր է դուրս գալիս խմորի միջից, նշանակում է՝ արդեն պատրաստ է)։ Թխվելուց հետո թողնում ենք՝ սառչի, յուղաթուղթը հանում ենք և 8-10 ժամով տեղափոխում սառնարան։
Ինչպես մնացած բիսկվիթների դեպքում, այս դեպքում ևս արժե 1 օր առաջ բիսկվիթը պատրաստել, որպեսզի կտրելուց չփշրվի։
Ահա և վերջ:
Պատրաստ է: