Մսով լցոնված կարտոֆիլի բաղադրատոմս
Բաղադրիչները՝
Պատրաստումը՝
1. Մոտավորապես նույն չափի կարտոֆիլներ պատրաստիր: Մեջտեղի մասը հանիր: Կարտոֆիլների ներքևի մասերը մի քիչ կտրիր, որ ուղիղ մնան:
2. Ֆարշին ավելացրու աղ, պղպեղ, սխտոր և սոխ՝ բլենդերով մանրացված կամ մանր կտրտած, կարտոֆիլները լցոնիր ֆարշով:
3. Կիպ դիր թավայի մեջ և վրան աղաջուր լցրու կեսի չափով: Եփիր, մինչև կարտոֆիլը կիսապատրաստ լինի:
4. Այդ ընթացքում սոուսի համար սոխը և գազարը մի քիչ տապակիր բուսական յուղով, վերջում տոմատի մածուկ ավելացրու, մի քիչ ջուր և աղ: Կարտոֆիլին ավելացրու սոուսը և խաշիր, մինչև լրիվ պատրաստ լինի:
5. Ահա և վերջ: Պատրաստ է:
6. Ցանկության դեպքում վերջում կարտոֆիլների վրա կարելի է դեղին պանիր լցնել: Մատուցել կարելի է թթվասերով և կտրտած կանաչիով: