Հավի մսից ոսկրերն առանձնացնում ենք և մանր կտրատում: Եթե բդիկներ չկան, կարելի է վերցնել նաև կրծքամիս կամ այլ հատված: Պարզապես բդիկն ամենահյութալին է:
Ավելացնում ենք բուսայուղը, լավ աղ ու պղպեղ ցանում և ավելացնում համեմունքները: Գդալով լավ խառնում ենք ու թողնում 20-40 րոպե, որ մարինացվի:
Պատրաստում ենք սոուսը: Կաթսայի մեջ լցնում ենք թթվասերը, կեֆիրը, մանրացրած սխտորը, գինու քացախը, աղը և պղպեղը (եթե գինու քացախ չկա, կարելի է վերցնել խնձորի քացախ կամ մի քիչ կիտրոնահյութ):
Լավ խառնում ենք: Սոուսի խտությունը կարելի է կարգավորել թթվասերի ու կեֆիրի հարաբերակցությամբ: Սոուսը պետք է բավական խիտ լինի, բայց թեթևակի ծորա:
Կաղամբը շատ մանր կտրատում ենք, ավելացնում մի քիչ մանրացրած մաղադանոս, աղ ցանում ու ձեռքերով լավ տրորում, որպեսզի կաղամբը փափկի: Ի դեպ՝ կարելի է օգտագործել պեկինյան կաղամբ, որը տրորելու կարիք չկա: Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել կտրատած սոխ:
Վարունգն ու լոլիկը երկար, ձողաձև, բարակ կտրատում ենք:
Թավայի մեջ մի քիչ բուսայուղ ենք տաքացնում, միսը դնում մեջն ու անընդհատ խառնելով տապակում 4-6 րոպե (կափարիչը չենք ծածկում, իսկ կրակը միջինից ուժգին պետք է լինի):
Շաուրման հավաքում ենք: Լավաշը բացում ենք, առատ սոուս քսում վրան՝ եզրերից խուսափելով: Աջ եզրից մոտ 7-8 սմ դեպի ներս շարում ենք վարունգն ու լոլիկները:
Վրայից մի քիչ կաղամբ ենք լցնում:
Վրան դնում ենք միսը և սոուս լցնում: Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել երկրորդ սոուսը՝ կետչուպ կամ լոլիկի սոուս:
Ներքևի ու վերևի ծայրը ծալում ենք:
Մի պտույտ փաթաթում ենք՝ միջուկը թեթևակի սեղմելով:
Պիրկ ռուլետի նման փաթաթում ենք:
Շաուրման լավ տաքացրած չոր թավայի մեջ ամեն կողմից 15-20 վայրկյան տապակում ենք:
Կարելի է մատուցել: