Բժիշկները լռում են այս մասին․ 7 մթերք, որոնք մաքրում են օրգանիզմը ցանկացած այլ դեղամիջոցներից ավելի լավ


14:01 , 11 մարտ, 2018

Հարկավոր է մտածել և ուշադրություն դարձնել սովորական մթերքներին, որոնք մաքրում են օրգանիզմն ավելի լավ, քան ցանկացած դեղամիջոց, ինչպես նաև անվտանգ են առողջության համար։

Ահա, թե ինչով պետք է սնվեք, որպեսզի ավելի լավ մաքրեք օրգանիզմը։

Կաղամբ

Կաղամբն իր մեջ պարունակում է շատ սննդարար մանրաթելեր, որոնք կապում են ծանր մետաղները և տոքսիները և հեռացնում են աղիքներից։ Ինչպես նաև կաղամբը պարունակում է օրգանիկ թթուներ, որոնք դրական ազդեցություն ունեն մարսողության վրա և կայունացնում են միկրոֆլորան։ Սա դեռ ամենը չէ։ Այն պարունակում է շատ քիչ հանդիպող վիտամին U, որը «սպանում» է վտանգավոր նյութերը և մեծ դեր է խաղում վիտամինների սինթեզում։

Ինչպե՞ս օգտագործել։ Կարելի է թարմ կամ թթու վիճակում, կամ անգամ հյութի տեսքով։

Կարմիր ճակնդեղ

Կարմիր ճակնդեղն օրգանիզմը մաքրող համար մեկ միջոցն է։ Առաջին հերթին ճակնդեղի բաղադրության մեջ կան ցելյուլոզա (սննդային թելիկներ), պղինձ, ֆոսֆոր, վիտամին C և մի ամբողջ շարք օգտակար թթուներ, որոնք բարելավվում են մարսողությունը և սպանում աղիքներում գտնվող փտող բջիջները։ Բացի այդ՝ ճակնդեղի մեջ կա «բետային», որն օգնում է լյարդին ազատվել տոքսիներից։ Ինչպես նաև ճակնդեղն ունակ է երիտասարդացնելու օրգանիզմը՝ շնորհիվ իր ֆոլաթթուների։

Ինչպե՞ս օգտագործել։ Եփած, կարելի է բորշչի մեջ կամ աղցանների, հյութի տեսքով։

Սխտոր

Ավելի քան 400 օգտակար նյութեր կան ընդամենը 1 սխտորի մեջ։ Այդ նյութերը մաքրում են անոթները, նվազեցնում են արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը և վերացնում են ուղեղի քաղցկեղի պատճառները։ Սխտորի մեջ պարունակող նյութերը վերացնում են ստամոքսի խոցի պատճառը՝ հելիկոբակտերը։ Վերացնում է ճիճուները և թոքախտը։

Ինչպե՞ս օգտագործել։ Ավելի լավ է թարմ կամ մանրացրած վիճակում։

Սոխ

Սոխի մեջ ամենակարևորը ֆիտոնսիդներն են, որոնք պահպանվում են եթերային յուղերում։ Ֆիտոնսիդները մեկ վայրկյանում վերացնում են բակտերիաների մեծ մասը։ Ինչպես նաև սոխն օգնում է բարելավվել մարսողությունը և յուրացնել սննդարար նյութերը և անգամ բարելավվում է ախորժակը։ Սոխը նաև պարունակում է մեծ քանակությամբ ծծումբ, որը վերացնում է «բոլոր վտանգները»։

Ինչպե՞ս օգտագործել։ Սովորաբար թարմ վիճակում կամ աղցանում։

Խնձոր

Խնձորները կայունացնում են մարսողական համակարգի աշխատանքը շնորհիվ պեկտինի և մանրաթելերի, որոնք «կապում» են տոքսիները։ Խնձորը բարելավվում է ախորժակը, օգնում է ստամոքսահյութի արտադրանքին, վերացնում է փորկապությունը։ Ինչպես նաև խնձորները վերացնում են A գրիպի վարակակիրները և դիզենտերիան։

Ինչպե՞ս օգտագործել։ Սովորաբար այն օգտագործում են թարմ վիճակում և միմիայն կեղևով, նաև հնարավոր է հյութի տեսքով կամ քերած վիճակում։

Ավոկադո

Շատերը, ցավոք, չգիտեն այս «հարավային» մրգի օգտակարության մասին։ Ավոկադոն իր մեջ պարունակում է մի հրաշալի նյութ՝ «գլուտաթիոն», որը կանխում է բազմաթիվ վտանգներ։ Ավոկադոն կարգավորում է  նաև արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։

Ինչպե՞ս օգտագործել։ Սովորաբար այն ուտում են թարմ վիճակում, որպես չոր միրգ կամ օգտագործում են որպես յուղ։

Լոռամիրգ

Լոռամիրգը, հնարավոր է, ամենաուժեղ բնական հակաբիոտիկ և հակավիրուսային միջոցն է։ Լոռամիրգը մաքրում է միզապարկը վտանգավոր բակտերիաներից։ Ինչպես նաև լոռամիրգն օգնում է պայքարել քաղկեղածին բջիջների դեմ, նաև մաքրում է թրոմբները։

Ինչպե՞ս օգտագործել։ Լոռամիրգն ուտում են թարմ վիճակում, շաքարով կամ օգտագործում են հյութի տեսքով։