09:14 , 28 հոկտեմբեր, 2017
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Մաղած ալյուրը, փխրեցուցիչը, կակաոն ու աղը խառնում ենք: Ձվերը լավ հարում ենք և աստիճանաբար ավելացնում շագանակագույն շաքրավազը: Չոր բաղադրիչնրն ու բուսայուղը նույնպես միացնում ենք ալրային զանգվածին և զգուշորեն խառնում: Վերջում ավելացնում ենք եռացրած կաթը:
- Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի (23 x 23) մեջ:
- Թխում ենք 25 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Պատրաստում ենք վանիլային պուդինգը: Ձվի դեղնուցները շաքարավազի և օսլայի հետ հարում ենք, մինչև զանգվածը սպիտակի և ծավալով ավելանա:
Կաթը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում վանիլինը, ապա տեփափոխում կրակի վրա և հասցնում եռման: Անջատում ենք կրակը և փակ կափարիչով թողնում 10 րոպե:
Այնուհետև ձեռքի հարիչով խառնելով լցնում ենք հարված դեղնուցների վրա և ստացված զանգվածը 4 րոպե տաքացնում միկրոալիքային վառարանում:
Թողնում ենք՝ հովանա:
- Բիսկվիթի վրա անցքեր ենք անում:
- Ձևամանը պատում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով, դնում ենք բիսկվիթը, լցնում պուդինգն ու գդալով հարթեցնում:
- Վերջում լցնում ենք բիսկվիթի փշրանքներն ու տորթը 6-8 ժամով տեղափոխում սառնարան:
- Ահա և վերջ:
Պատրաստեցինք անչափ համեղ տորթ։ Դե ինչ, սրճելու ժամանակն է։