Մեքսիկական հայտնի նախուտեստ ավոկադոյով, լայմով և համեմունքներով
09:15 , 2 հոկտեմբեր, 2017
լայմ
- 1 մեծ կամ 2 փոքր
ավոկադո
- 3 հատ
պրաս
- 1 հատ
պղպեղ կծու կարմիր
- ըստ ճաշակի
լոլիկ
- 1 հատ
աղ ծովի
- ըստ ճաշակի
համեմ
- ըստ ճաշակի
Instructions
Սոխը (պրաս) մանր կտրտում ենք: Կարելի է վերցնել նաև սովորական սոխ՝ ըստ ճաշակի:
Կտրտում ենք կծու պղպեղը: Սրա քանակը ևս՝ ըստ ցանկության: 1 սմ-ը սովորաբար բավական է լինում:
Կեղևահան ենք անում լոլիկը: Դրա համար խաչաձև կտրվածք են անում, լոլիկը դնում եռացող ջրի մեջ ու մի երկու րոպե թողնում:
Լայմը ճզմում ենք ափսեում:
Կիսում ենք ավոկադոն, հանում կորիզը, իսկ միջուկը հանում գդալի օգնությամբ:
Վերցնում ենք պատառաքաղն ու լայմի միջուկը հյութի հետ տրորում:
Այժմ նախապատրաստած լոլիկը մաքրում ենք ու ոչ մեծ խորանարդիկներով կտրտում:
Մանր կտրտում ենք նաև համեմը՝ այնպես, որ ստացվի մոտ 2 ճ/գ: Խառնում ենք պղպեղը, համեմը, ավոկադոյի միջուկը, սոխը և լոլիկը: Աղ ենք անում ու կրկին խառնում:
Պատրաստ է: Այժմ բացում ենք չիփսերը, մոխիտո են ձևավորում ու կարող ենք մատուցել:
Մեքսիկական հայտնի նախուտեստ: Բազմազանություն ենք մտցնում մեր ճաշացանկում: